BLOOTFOTO

 • AUTHOR: // CATEGORY: Algemeen

  No Comments

  In 2009 bracht ik een bezoek aan een sauna, bleek heus blootfotomateriaal en schreef er een blog over. In 2012 liep ik op een Woonbeurs tegen een blootfoto van mijzelf aan. Gelukkig heel kuis. Lees hier nogmaals de blog:

  Bracht gisteren met vriendin R. een bezoekje aan een niet nader te noemen sauna. Bleek net die dag door de eigenaar bestempeld tot ‘uitermate geschikt voor fotosessies voor het nieuwe foldermateriaal’. Dat hebben wij weer. Liggen we nakende op een ligstoel bij een vijver vol kikkers, komt de geheel geklede fotograaf dichterbij. Nou is bloot zijn in de sauna voor mij pas de problème, omdat ik tussen alle medebloterikken vergeet dat ik in Evakostuum rondloop. Maar als er dan zo’n geheel geklede fotodude zogenaamd nonchalant komt aanslenteren, met z’n veelste dure camera bungelend tegen z’n ‘ik-ben-nog-geen-veertig-dat-lijkt-maar-zo’-spijkerbroek, dan duik ik toch achter m’n handdoek.

  ‘Dag dames, ik maak vandaag wat foto’s voor de nieuwe folder. Paar overzichtfotootjes en zo, je komt er niet herkenbaar op ofzo, maar als jullie daar bezwaar tegen hebben zorg ik dat ik even een ander perspectief neem.’

  Vriendin R. schudt haar blonde lokken: ‘Deze bilpartij is al door genoeg mannen bewonderd, daar kunnen die potentiële saunabezoekers ook nog wel bij.’ Nee hoor, daar hebben wij blijkbaar geen probleem mee. De fotograaf wandelt verder, en ik draai me resoluut op m’n buik in de hoop dat mijn billen van iets anoniemere klasse zijn dan die van vriendin R.

  Na een half uurtje is meneer de fotograaf weer terug. ‘Dag dames’. Hij wijst grijnzend naar de waterval: ‘Zouden jullie straks daar willen poseren? Dat levert altijd zulke mooie foto’s op, onder dat klaterende water…’ Potverdrie, nu heeft ie het toch voor elkaar. We voelen ons gevleid dat ons bloot blijkbaar zo fotogeniek is. Even later staan we klappertandend tot aan onze k*t onder ijskoud bronwater. Neem dan nog maar eens een mooie pose aan. Maar de fotomeneer klikt dat het een lieve lust is en bedankt ons daarna hartelijk. We lopen verkleumd van top tot teen maar met een zweem van pasverworven trots terug naar onze ligbedjes. Dan realiseren we ons dat we zijn vergeten te vragen wat dat nou oplevert; zo’n blootfoto.

  Bij het afrekenen van ons saunabezoek blijkt dat op de bon een tosti en een perensap ontbreken. We kunnen ons misschien nog niet meten met Tatjana of Lieke van Lexmond, maar ook met bloot zal wel gelden dat je ergens moet beginnen.

COMMENTS

0 Responses to Blootfoto

LEAVE A REPLY